Kai ateina žiema, ir žaliavalgiams sunkiau rasti gero, vitaminais, mineralais ir bio-aktyviosiomis medžiagomis turtingo maisto - moliūgas nebloga išeitis. Nesunku rasti ekologiškų, tokius naudoju pats ir kitiems rekomenduoju.

Pirmas receptas:
- Plonai supjaustomas arba sutarkuojamas, arba susmulkinamas blenderiu moliūgas.
- Greipfrutų sultys sumaišomos su medum(2:1) galima ir su citrina, bet ne taip skanu.
- Moliūgas sudedamas į stiklainius ir užpilamas, kad apsemtų.
- Po 24 valandų galima valgyti.
Valgyti galima vieną - kaip atskirą patiekalą arba maišyti į žaliuosius kokteilius (labai skanu).
Laikyti galima neilgai, bet nulinėje šaldytuvo kameroje laisvai išbūna apie savaitę, ilgiau nepavyko išlaikyti - būdavo suvalgomas :-)
Mano mėgiamas kokteilis su taip paruoštais moliūgais:
- Moliūgai apie 100g., du bananai, petražolės (ne per daug), 300 ml vandens ir jūsų mėgiamos arba tuo metu turimos salotos, arba kurios nors džiovintos vaistažolės( mėtos, pankolio lapai, melisa ir t.t.). Visa tai suplakama galingame plaktuve ir - Skanaus!
Antras receptas:
Iš moliūgų nesunkiai galima pasiruošti ir moliūgų "sriubą" Galima valgyti šaltą arba pašildytą iki 40 laipsnių.
- Daroma kaip kokteilis: Į plaktuvą dedama sviežiai pjaustyto moliūgo, stiklinė vandens, šiek tiek kmynų arba pankolio sėklų ir pagal skonį druskos su pipirais, o toliau jau jei norisi tai: "ką turiu - tą dedu" (gali būti bet kokie žalumynai, būrokėliai, kartais dedu pomidorus). Suplakam ir į sveikatą!

Atgal į RECEPTAI
Jei patiko, paspauskite Patinka :-) ačiū!
 |