SuSaulium
Sveika Gyvensena
Sveika Gyvensena
Asmeninis treneris
SKAIČIAI
Atsiliepimai
SelfBranding
Kursai
Antsvoris
Uždari mokymai įmonėms
Media
VIDEO
Mintys
Receptai
mankštos
Naujienos
Stresas
Maistas
Naudinga
Dieta
Rekomenduoju
Kontaktai
Kūno masės indeksas KMI
Be Glitimo
Linai
Duona
Grikių duona
Daiginti kviečiai
Košės
Daiginimo lentelė
Žalieji kokteiliai
Moliūgai RAW
Žieminis kokteilis
Melioninis kokteilis
RAW košelė
Bananinis desertas
CitrusBananas
Naminis šokoladas
Ryžių paplotėliai
Ryžių paplotėliai
Kai kas tiesiog negali apsieiti be duonos ir tam įtakos turį įpročiai, nesureguliuotas cukrus kraujuje ir dar daugybė kitų priežasčių. Suprasdami, kad vis tiek be duonos neapsieis, ieško alternatyvų glitimo turinčioms grūdinėms kultūroms(kviečiai, rugiai, miežiai ir netgi avižos ir kukurūzai) pakeisti. Jau anksčiau pateikiau Grikių duonos receptą, o dabar dar viena alternatyva - duona(paplotėliai) iš ryžių miltų.

Reikės:
500g. ryžių miltų
500g. vandens
3-5g. druskos(nebūtina)
Vynuogių kauliukų arba kokoso aliejaus 20-30g. (nebūtina, jei valgysit iš karto)
Ir jums patinkančių prieskoninių sėklų - rekomenduoju arbatinį šaukštelį juodgrūdės, bet galite naudoti ir kmynus, kumynus ar pankolio sėklas.

Viską dedam į mikserį ar bet kokią maišyklę, suplakam ir, naudodami čirvinių blynų keptuvą, kepam 5-7 minutes.

Jei norim, kad būtų galima valgyti ir kitą dieną(tam dėjom aliejaus), šviežiai keptus paplotėlius dedam vieną ant kito ir dengiam gaubtu, kad neišgaruotų vanduo ir paplotėliai nepasidarytų pernelyg kieti. Jei valgom sekančią dieną, tiesiog trumpai pašildom toj pačioj kepyklėj.


Skanaus !!! RECEPTAI 

Jei patiko, paspauskite Patinka :-) arba pasidalinkite, ačiū!